کد مطلب: 228860
محکوميت تصميم ترامپ/ آمريکا در شوراي امنيت تنها ماند
تاریخ انتشار : 1396/09/18 08:59:03
نمایش : 1438
نمايندگان کشورهاي جهان در نشست شوراي امنيت سازمان ملل، اقدام آمريکا در انتقال سفارت اين کشور به قدس را محکوم کردند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از اسکاي نيوز عربي، نشست شوراي امنيت سازمان ملل در پي تصميم ترامپ براي انتقال سفارت آمريکا به قدس اشغالي آغاز شد.

سوئد: تصميم ترامپ ناآرامي ها در منطقه را تشديد مي کند

در اين نشست نماينده سوئد در شوراي امنيت گفت که تصميم ترامپ با حقوق بين الملل و قطعنامه هاي شوراي امنيت تناقض دارد.

نماينده سوئد با بيان اينکه بايد شرايط شهر بيت المقدس از طريق مذاکرات به ثبات برسد، افزود: تصميم ترامپ باعث شعله ور شدن ناآرامي ها در منطقه مي شود و بايد به مرزهاي ۱۹۶۷ و اينکه قدس پايتخت دو دولت باشد، احترام گذاشت.

مصر: آمريکا قوانين بين المللي را نقض کرده است

همچنين نماينده مصر نيز گفت که تصميم هاي يکجانبه با قوانين بين المللي تناقض دارد.

وي افزود: تصميم آمريکا مبني بر به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي و انتقال سفارت آمريکا به قدس را محکوم مي کنيم.

نماينده مصر با بيان اينکه قطعنامه هاي بين المللي مخالف اشغالگري رژيم صهيونيستي در بيت المقدس است، عنوان کرد: طبق قعنامه هاي سازمان ملل قدس از سال ۱۹۶۷ تحت اشغال است.

مذاکرات صلح بايد از سرگرفته شود

در ادامه اين نشست «نيکلاي ملادينوف» هماهنگ‌کننده سازمان ملل در روند صلح خاورميانه گفت که ما بر ضرورت از سرگيري مذاکرات صلح تاکيد مي کنيم و سازمان ملل به حمايت خود از تلاش هاي براي تحقق راه حل دو دولتي ادامه خواهد داد.

لندن: سفارت انگليس در تل آويو باقي مي ماند

نماينده انگليس نيز با بيان اينکه اقدامات يکجانبه دستيابي به صلح را به خطر مواجه مي‌کند، گفت: ما  مخالف تصميم آمريکا هستيم.

وي با اعلام اينکه لندن معتقد است که وضعيت قدس بايد بر اساس يک راهکار مذاکره‌ شده بين اسرائيلي‌ها و فلسطينيان مشخص شود، اظهار داشت: سفارت انگليس در تل ‌آويو قرار دارد و اين کشور تصميمي براي انتقال سفارت خود به قدس ندارد.

نماينده انگليس عنوان کرد که کشورش خواستار تجديد مذاکرات ميان طرف اسرائيلي و فلسطيني است و لندن هرآنچه در توان داشته باشد براي پيشبرد روند صلح انجام مي ‌دهد، اين مذاکرات بايد در فضايي به دور از خشونت انجام شود و به همه طرف‌ ها توصيه مي ‌کنيم که آرامش را حفظ کنند.

فرانسه: بدون تعيين تکليف قدس، هيچ صلحي به دست نمي‌ آيد

نماينده کشور فرانسه نيز گفت: همانطور که امانوئل ماکرون، رئيس‌جمهور فرانسه گفته است، پاريس از تصميم دولت آمريکا براي اعلام يکجانبه قدس به عنوان پايتخت اسرائيل، نگران و متأسف است.

وي با بيان اينکه واشنگتن چطور مي‌ تواند تصميم خود را بر اساس قطعنامه‌ هاي شوراي امنيت توضيح دهد، به اهميت وضعيت قدس اشاره کرد و گفت: بدون تعيين تکليف قدس، هيچ صلحي به دست نمي‌ آيد.

بوليوي: شهرک سازي در سرزمين هاي اشغالي غيرقانوني است

نماينده بوليوي در شوراي امنيت نيز در اظهارات خود با اشاره به قطعنامه‌ هاي شوراي امنيت در مورد فلسطين، گفت که کشورش از تحولات روزهاي اخير به شدت نگران است.

وي عنوان کرد: در حالي که اين مناقشه دو طرف دارد، آنها در يک سطح بازي نمي ‌کنند. يکي قدرت اشغالگر است و طرف ديگر ملتي تحت اشغال است و تعادل تاريخي ميان طرفين وجود ندارد. يک طرف سرزمينش اشغال شده و طرف ديگر ديواري ساخته که مخالف قوانين بين ‌المللي است. يک طرف اين مناقشه به صورت غيرقانوني شهرک ‌سازي مي کند، اراضي و املاک طرف ديگر را غصب و شهرک‌ نشينان را در اين اراضي مستقر کرده است.

نماينده بوليوي ادامه داد: در سال ‌هاي اخير شهرک ‌ها به صورتي تصاعدي رشد کرده‌اند، بايد اين سوال را بپرسيم که چطور چنين وضعيتي در قرن ۲۱ ممکن است و چطور مي ‌شود که به قطعنامه‌ هاي شوراي امنيت در مورد قدس و کل مناقشه اينگونه بي اعتنايي مي ‌شود، از اين رو بوليوي خواستار پايان اشغالگري است.

ايتاليا: تصميم ترامپ ناقض قطعنامه ‌هاي مختلف شوراي امنيت است

همچنين نماينده ايتاليا در اظهارات خود ضمن مخالفت با تصميم آمريکا، گفت که اين تصميم ناقض قطعنامه ‌هاي مختلف شوراي امنيت سازمان ملل است.

وي افزود: به باور من وضعيت قدس بايد در مذاکرات ميان طرفين مشخص شود؛ از اين رو ايتاليا تا آن زمان به قطعنامه‌ هاي شوراي امنيت در اين زمينه پايبند خواهد ماند و سفارتش را در تل ‌آويو حفظ خواهد کرد.

نمايندگان اروگوئه و سنگال ضمن مخالفت با تصميم دولت آمريکا براي انتقال سفارت خود به قدس، تاکيد کردند که شرايط کنوني قدس بايد حفظ شود.

چين: از تشکيل کشور مستقل فلسطين در مرزهاي ۱۹۶۷ حمايت مي کنيم

نماينده چين در شوراي امنيت تاکيد کرد که کشورش از تحولات اخير در مورد وضعيت قدس به شدت نگران است و هر اقدام يکجانبه ‌اي که وضعيت کنوني قدس را تغيير دهد، حل و فصل مناقشه را بيش از پيش دشوار خواهد کرد.

وي گفت که چين از تشکيل کشور مستقل فلسطين در مرزهاي ۱۹۶۷ حمايت مي کند.

آمريکا: در برابر حملات به اسرائيل در سازمان ملل ساکت نمي‌ مانيم

در ادامه نيکي هيلي، نماينده آمريکا در شوراي امنيت با بيان اينکه آمريکا اولين کشوري بوده که «اسرائيل» را به رسميت شناخت، گفت: کنگره آمريکا از سال ۱۹۹۵ انتقال سفارت به قدس و به رسميت شناختن پايتختي اين شهر را تصويب کرده بود، اما روساي جمهور آمريکا به اميد دستيابي به صلح از مسير مذاکرات، اين اقدام را به تأخير انداخته بود.

وي با اشاره به دستور اخير ترامپ ادامه داد: ايالات متحده در مورد محدوده يا مرزهاي حاکميت بر قدس چيزي تعيين نکرده است. آمريکا وضعيت نهايي را از پيش تعيين نکرده و همچنان به راهکار دو دولتي متعهد است.

نماينده آمريکا عنوان کرد: اسرائيل مانند هر دولتي اين حق را دارد که در مورد پايتخت خود تصميم‌گيري کند، عقل سليم مي‌ گويد سفارت بايد در پايتخت کشور قرار گيرد و سفارت ‌هاي ايالات متحده هم در سرتاسر جهان در پايتخت‌ ها هستند و اسرائيل هم از اين امر مستثني نيست، ما معتقديم که اگر با هم صادق باشيم، بهتر مي‌توانيم صلح را پيش ببريم. اين تصميم حاصل يک ارزيابي صادقانه بوده است.

هيلي افزود: سازمان ملل بيش از آنکه به صلح کمک کرده باشد، به آن ضربه زده است، آمريکا ديگر در برابر حملات به اسرائيل در سازمان ملل ساکت نمي‌ ماند، اسرائيل هرگز نبايد در برابر توافقنامه ‌اي قرار گيرد که سازمان ملل يا هر گروه ديگري تحميل کرده‌ و در آن امنيت اسرائيل را ناديده گرفته ‌اند.

روسيه: آمريکا توضيح دهد با چه منطقي اين تصميم را گرفته است

نماينده روسيه نيز ضمن ابراز نگراني از تصميم دولت آمريکا در مورد قدس، عنوان کرد: نگرانيم که موضع جديد ايالات متحده، وضعيت روابط فلسطيني - اسرائيلي و کل منطقه را بيش از پيش پيچيده کند.

وي ابراز اميدواري کرد که آمريکا توضيح دهد، چه منطقي پشت تصميم اين کشور براي اعلام قدس به عنوان پايتخت اسرائيل، که منجر به خشم جهان اسلام شده، وجود دارد.

ژاپن: نگرانيم تصميم ترامپ وضعيت خاورميانه را وخيم تر کند

نماينده ژاپن نيز که رياست جلسه را بر عهده داشت، گفت: توکيو نگران آن است که اعلاميه ايالات متحده وضعيت روند صلح يا خاورميانه را بيش از پيش وخيم کند.

وي با بيان اينکه ژاپن معتقد است که وضعيت قدس نبايد با اقدامات يکجانبه تغيير کند، گفت توکيو نگران است که اين اقدامات به بحراني بزرگتر منجر شوند.

فلسطين: تصميم آمريکا بايد لغو شود

همچنين نماينده فلسطين ضمن تحسين اقدام کشورهايي که خواستار لغو تصميم ترامپ شده‌ اند، گفت: اين تصميم غيرقانوني، غيرمسئولانه و تحريک ‌آميز هدفي ندارد جز خرسند کردن نيروي اشغالگري که همچنان به زورگويي و بي ‌اعتنايي به قوانين بين‌المللي ادامه مي‌دهد.

وي تأکيد کرد که رژيم صهيونيستي با بي ‌اعتنايي به قوانين بين ‌المللي به گسترش شهرک‌ ها و اشغالگري ادامه مي ‌دهد و در اين مسير از مصونيت برخوردار است.

نماينده فلسطين تاکيد کرد: اجماع جهاني در اين خصوص روشن است، حقوق بين ‌الملل و قطعنامه‌ هاي شوراي امنيت سازمان ملل، بايد حفظ شده و مورد احترام قرار گيرد. وضعيت قدس نبايد از سوي هيچ کشوري به صورت يکجانبه تغيير کند. اين تصميم ايالات متحده بايد مورد تجديد نظر قرار گرفته و لغو شود.

وي تصريح کرد: اهميت قدس براي مسلمانان و فلسطينيان را نبايد دستکم گرفت، نبايد ترديدي وجود داشته باشد که وضعيت قدس خط قرمزي براي فلسطينيان است،  قدس همواره قلب فلسطينيان بوده و خواهد بود، وضعيت تاريخي در حرم شريف بايد به طور کامل مورد احترام قرار گرفته و حفظ شود.

رژيم صهيونيستي: تصميم واشنگتن نقطه عطفي براي اسرائيل است

نماينده رژيم صهيونيستي ضمن تمجيد از تصميم آمريکا، گفت: تصميم ايالات متحده نقطه عطفي براي اسرائيل، صلح و جهان بود. ايالات متحده اين شجاعت را داشت که انصاف را درک کرده و آنچه را که همواره پايتخت اسرائيل بوده و خواهد بود، به رسميت شناخت.

وي با ادعاي اينکه قدس از «۳۰۰۰ سال پيش» پايتخت «ملت يهود» بوده و سکه‌ اي را از جيبش خارج کرد و با ادعاي تاريخي بودن آن، اين سکه را به عنوان شاهدي بر يهودي بودن قدس به حاضران نشان داد.

وي در قطعنامه سال گذشته شوراي امنيت را شرم ‌آور خواند و گفت: شوراي امنيت اين جسارت را کرده و گفته است که حضور اسرائيل در ديوار غربي هيچ اعتبار قانوني ‌اي ندارد و نقض آشکار قوانين بين‌المللي است.

سرانجام نماينده اردن نيز در اظهاراتي تصميم آمريکا را مردود دانست و آن را خلاف قوانين بين‌المللي خواند.

وي با بيان اينکه اردن مخالف هر اقدام يکجانبه ‌اي است که وضعيت قدس را تغيير دهد، گفت اين تصميم مي ‌تواند منجر به افزايش تنش‌ها در منطقه شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html